Verpakken als een pro

We kennen het allemaal, de verhuisstress. Maar weet je wat echt helpt? Goed verpakkingsmateriaal! Ga niet zomaar aan de slag met oude dozen en kranten, maar kies voor stevige verhuisdozen en noppenfolie voor je breekbare spullen. Met goede materialen bescherm je niet alleen je spullen beter, maar ben je ook nog eens sneller klaar met inpakken.

En dan efficiënt inpakken: categoriseer je spullen. Boeken bij boeken, keukengerei bij keukengerei. Zo hoef je straks niet door bergen dozen te zoeken naar dat ene lepeltje.

Laat niets achter

Je wilt natuurlijk niets vergeten. Een checklist maken is daarom essentieel. Loop elke kamer door en noteer wat mee moet. Vergeet ook niet die spullen die je al zo lang hebt dat ze bijna onzichtbaar zijn geworden, zoals die lamp in de hoek die altijd aanstaat.

En voor alles wat echt niet meer mee hoeft: organiseer een garage sale of doneer het aan de kringloop. Zo begin je in je nieuwe huis met minder rommel.

Kies de juiste verhuisdag

Het kiezen van de juiste dag kan veel stress besparen. De weekenden en eind van de maand zijn vaak drukker bij verhuurbedrijven. Kijk of je op een doordeweekse dag kunt verhuizen, dan is er vaak meer beschikbaarheid bij het busje huren Heerhugowaard.

Zet je nieuwe huis klaar

Voordat je je spullen naar binnen sjouwt, maak even een plan voor waar alles moet komen te staan. Dit bespaart later veel tijd met het verschuiven van meubels.

Zorg ook dat je een ‘eerste nacht’ doos hebt met daarin alles wat je direct nodig hebt: kleding, toiletspullen, beddengoed, en misschien zelfs wat snacks en drankjes voor de welverdiende ontspanning na een dag hard werken.

Houd stress op afstand

Verhuizen is topsport, dus vergeet niet af en toe pauze te nemen. Zet wat muziek op tijdens het uitpakken of trakteer jezelf op een lekkere afhaalmaaltijd.

En als je toch op zoek bent naar die ideale verhuishulp in Heerhugowaard, kijk dan eens naar Mulder Autoverhuur. Zij hebben verschillende soorten busjes te huur die passen bij jouw wensen en budget!